Lastar Hendingar

« Alle Hendingar

  • Denne hending er over.

Kari Aasen 28. mars – 28. april

28 mars | 13:00 - 28 april | 16:00

KARI AASEN – keramikk.
I Stallen og underetasjen i galleriet.

Ope påske: torsdag 28. mars – mandag 1. april kl. 11 – 16
Etter påske: laurdag og søndag kl. 11 – 16


Kari Aasen har sin bakgrunn frå Bergen Kunsthåndverksskole 1974, Hovedfag i spesialisert kunst frå Kunsthøgskolen i Bergen 2001. Aasen har bak seg ei lang rekkje utstillingar i inn- og utland.

Er innkjøpt av fleire store museum og samlingar. Har motteke ei rekkje stipend, NK´s Ærespris 2021.
Aasen arbeider med skulpturelle objekt, installasjonar og ulike prosjekt. Hovudsakleg i steingodsleire og porselen. Ho vektlegg møtet mellom materialet og handa i sine keramiske objekt. Utforskninga og den direkte bearbeidinga i leira skapar ei rå taktil overflate.

Aasen fokuserar på prosess, tid, repetitive handlingar og stadspesifikke tilknytingar i sine prosjekt innanfor ein tradisjon der sykliske endringar og naturens sårbarheit er vesentleg.
Kunstnaren om eige arbeid: «Prosjektene Still Life, Dagboknotater og modellerte objekter i trofè-seriene har jeg arbeidet med gjennom flere år, men dette materialet er stadig i endring. Prosjektene videreutvikles bearbeides og tilpasses nye sammenhenger, rom og landskap. Å undersøke, utforske, fordype og videreutvikle egne prosjekter er krevende, inspirerende, stimulerende, men viktig for framdrift i eget kunstnerskap.

Tid og forgjengelighet er en vesentlig del i de fleste av mine kunstprosjekter. I Still Life-prosjektet bearbeides innsamlet organisk plantemateriale funnet langs veien mellom hjem og atelier. Dette avstøpes i porselen og brennes på høy temperatur. Objektene blir som fossiler av frosne øyeblikk, noe som forteller om spor av tid, bevegelse og tilstedeværelse. Dette materialet monteres sammen til større installasjoner og danner nye landskap.

Prosjektet Still Life har pågått over lengre tid, blir stadig fornyet og gitt større omfang. Monteringen tilpasses rommenes størrelse, karakter og den visuelle helheten som ønskes framhevet. Det er som å katalogisere det forgjengelige og arkiverer det dødelige. Dagboknotatene er prosjekter knyttet opp mot gjentakelse innenfor gitte rammer. Det kronologiske og repeterende i en stram gjentakelse innenfor en gitt tematikk. Hver dag et avtrykk, en handling, det samme men likevel forskjellig. Montert sammen gir det en helhet. En uke, en måned, et år som forteller om tilstedeværelse og tiden som går. Modellerte skulpturelle objekter er og har vært en viktig del gjennom hele mitt kunstnerskap.

Mine verk er håndarbeidet noe som gir en unik og nær karakter. De taktile strukturene i overflaten vitner om spor etter den direkte keramiske prosessen i steingodset og porselensleiren. Uttrykket er sprukkent, rått og direkte med referanser til spor, erindringer og minner. Format og størrelser er et utgangspunkt, der nyanser i struktur og utrykk varierer og endres gjennom prosessen. Jeg arbeider ofte i serier, et utgangspunkt der det organiske formspråket variere og gir nyanser innenfor en helhetlig struktur».

Detaljar:

Start:
28 mars | 13:00
Slutt:
28 april | 16:00
Kategori:

Lokale

Galleri G Guddal
Guddalsvegen 181
Rosendal, Hordaland, Seimsfoss 5472 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Galleri G Guddal AS
Phone
95 78 63 22